Спанакът, копривата, лещата и цвеклото са богати на желязо, което подпомага овулацията и повишава способността за зачеване.
Но и останалите вещества, които се съдържат в тези продукти, сами по себе си подобряват шансовете за забременяване. Всички те имат фолиева киселина, която е задължителна за правилното развитие на плода и плацентата.
Спанакът и копривата са и източник на бетакаротин – форма на витамин А, хлорофил и органични киселини. Лещата пък осигурява необходимите протеини и е екологично чиста храна, независимо от начина на отглеждане, тъй като не натрупва токсини от околната среда.
Цвеклото е известно с общоукрепващото си действие, което се дължи основно на големите количества бетаин – вещество, което подпомага детоксикацията на организма. Не забравяйте и чесъна. Той е полезен и за майката, и за бащата. Ако се подготвяте за бебе, ще се наложи да превъзмогнете взаимно чесновия дъх и да похапвате от този зеленчук по-често.
Чесънът има силно повишаващо фертилитета свойство. То се дължи предимно на големите количества селен в него. Неговата основна функция е да спомогне за правилното делене на оплодената яйцеклетка, да предотврати спонтанен аборт в ранните седмици и да регулира хормоналния баланс в тялото на майката.
Коментари (0)
Вашият коментар