Необходими подукти:
1 пакет бутер тесто
1 жълтък
1 с.л. сметана
2 ч.ч. грозде без семки
2 с.л. захар
щипка сол
пудра захар
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Нарежете бутер тестото на 4 квадрата. Прехвърлете ги върху хартия за печене. Охладете за около 15 минути в хладилник. Разбийте заедно жълтъка и сметаната. В друга купа смесете зърната грозде, разрязани на две, захарта и солта. Разпределете по равно сместа върху тестените квадрати. Подгънете и намажете ръбовете на тарта с яйцето и сметаната. Печете, докато сладкишите добият златист цвят. Поръсете с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар