Напишете дума/думи за търсене

Наденички с ябълки и лук

Необходими продукти:

3 с.л. зехтин

2 ч.л. жълт синап на зърна

1 ч.л. суха мащерка

850 - 900 гр. свински наденички

1 ч.л. морска сол

4 жълти или червени ябълки - почистени и нарязани на по 8 малки парчета по дължина

2 големи глави червен лук

Начин на приготвяне:

В тава сложете зехтина, синапа и мащерката. Трябва да покрият дъното. Помогнете си с четка или ръка, за да разпределите мазнината и подправките. Отгоре сложете парчетата ябълки и лука, който трябва да е предварително нарязан по същия начин като плодовете. Поръсете с морската сол и разбъркайте добре.

Направете дупки в сместа, за да сложите наденичките и след това ги покрийте от всички страни с леглото от лук, подправки и ябълки, за да попият от мазнината. Ако е необходимо, добавате още зехтин по своя преценка. Печете за 45 - 50 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса или до пълна готовност. Проверявайте периодично с вилица или клечка за зъби дали наденичките са опечени. По желание можете преди слагане във фурната да ги нарежете на по-дебели кръгчета, ако не ви харесва да са цели. При това положение плюсът е, че ще се изпекат по-бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ