Необходими продукти:
5 картофа
2 моркова
1 стрък праз лук
1/4 глава целина
30 гр. масло
100 мл. прясно мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измивате и почиствате всички зеленчуци, след което ги нарязвате на едри парчета, поставяте ги в тенджера и заливате с 1,5 литра вода. Слагате 1 ч.л. сол и щипка черен пипер. Варите 20 - 25 минути.
Изваждате зеленчуците от бульона, в който са врели, и ги пасирате в кухненски робот, или с пасатор. Добавяте маслото и една ч.ч. от зеленчуковия бульон и отново пасирате до получаване на хомогенна смес. Връщате зеленчуковата смес на котлона, добавяте прясното мляко, което предварително сте извадили от хладилника. Държите още около 5 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар