Необходими продукти:
2 ч.ч брашно
4 бр. големи яйца
3 бр. ситно нарязани ябълки
2 бр. ванилия на прах
1 бр. бакпулвер
1 малка шепа стафиди
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
брашно за поръсване на тавата
олио за намазване на тавата
За сиропа:
1/3 ч.ч. захар
1 ч.ч. сок от компот от круши
Начин на приготвяне:
Обелваме и почистваме, после нарязваме на малки кубчета ябълките и отделяме настрани. В друг съд слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито. Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят.
Най-накрая слагаме ябълките и стафидите и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 минути. Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджера на котлона, загряваме, докато се стопи захарта и дърпаме. Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и заливаме със студения захарен сироп.
Коментари (0)
Вашият коментар