Напишете дума/думи за търсене

Сиропиран ябълков сладкиш със стафиди

Необходими продукти:

2 ч.ч брашно

4 бр. големи яйца

3 бр. ситно нарязани ябълки

2 бр. ванилия на прах

1 бр. бакпулвер

1 малка шепа стафиди

1 ч.ч. олио

1 ч.ч. захар

брашно за поръсване на тавата

олио за намазване на тавата

За сиропа:

1/3 ч.ч. захар

1 ч.ч. сок от компот от круши

Начин на приготвяне:

Обелваме и почистваме, после нарязваме на малки кубчета ябълките и отделяме настрани. В друг съд слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито. Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят.

Най-накрая слагаме ябълките и стафидите и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 минути. Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджера на котлона, загряваме, докато се стопи захарта и дърпаме. Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и заливаме със студения захарен сироп.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ