Напишете дума/думи за търсене

Оазис за умни деца

Детето расте неусетно - детската градина вече е минало и малчуганът най-после е ученик. Грижите като че ли понамаляват – детето е умно, учи прилежно, ходи на спорт и английски. Всичко е организирано от училището.

Идва ваканцията и изведнъж родителите се сблъскват с неочакван сериозен проблем – какво да го правят това дете, кой да го гледа по цял ден, като бабите/ ако ги има/ са млади и още работят. Започвате да разпитвате близки и познати също с деца. Разбира те, че всеки се справя както може и според възможностите, разбира се.

Един го праща на село, друг на лятна занималня, трети му окачва ключа за вкъщи на врата и с триста заръки и тревоги го оставя на произвола на съдбата / в по-добрия случай на съседката или на по-големия брат или сестра/до 5 вечерта. Последното съвсем не е за препоръчване, особено в София и в по-големите градове. Социалните само това чакат.

Някой ви подхвърля, че има отличен и много полезен начин да оползотворите свободното време на детето си, като го пратите на езиков лагер в планината. Хем полезно, хем здравословно, хем на детето ще му хареса, уверява ви приятелят.

Интересно звучи, заинтересуван сте и искате подробности. А приятелят не спира да се хвали. Детето му преди седмица се е върнало от такъв лагер и още не може да разкаже за всички интересни неща, които му са се случили там. Хранили ги с отлична храна, водили ги на спорт и разходки, учили английски. Я разкажи по-подробно – молиш въодушевения родител.

И той ти разказва с охота - лагерът е истински оазис за умни деца. Условията са отлични, хотелът е петзвезден, храната е здравословна и богата, децата я харесват, а по време на хранене се учат на обноски и протокол. Защото обучението по английски на практика е през целия ден.

Сутрин след закуска има 3 часа учебни занятия в класна стая, но след това чак до вечерта практикуването на езика продължава, тъй като преподавателите са чужденци, от държави с официален език английски и на практика почти не говорят български. Така че децата по цял ден са с тях и неусетно покрай игрите и забавленията усвояват живата английска реч. Програмата за всеки ден от лагера е строго съобразена с нуждите и интересите на децата – сутрин закуска, 3 часа учебни занимания по английски, обяд, свободно време, следобедна закуска, спортни игри, разходки в планината, занимания по интереси.

Разделени на по-малки групи, децата се занимават с готварство, приложни дейности, творчество. И със спорт - едните плуват в басейна, други яздят в планината под грижата на опитни треньори, трети си организират игра на пейнтбол, карат велосипеди и пр. Екипировката и оборудването е индивидуално за всяко дете и са осигурени от лагера. На следващия ден ролите се разменят.

А родителите, свикнали да следят всяка минутка от живота на своите деца извън дома, ще са спокойни, защото програмата за всеки ден по часове им е изпратена още в началото на смяната.

Разбира се, в името на сигурността, здравето и възпитанието на децата има правила, които всяко дете трябва да спазва. Например денят на децата протича, без телефон или таблет.

Такова е правилото и никой не може да го нарушава: електронните устройства се събират и съхраняват през цялото време от ръководителите на лагера и се връщат на децата всяка вечер за два часа – от 20 до 22 часа.

Това е времето за свободни игри и разговори с родителите. Само да ги чуете как се надпреварват да звънят и да се хвалят на мама и татко колко добре са си прекарали днес, разказват с усмивка възпитателите, които са непрестанно около тях.

И къде е това райско кътче в България, този оазис за умни деца, ще попитате нетърпеливо. Е, сигурно има и други такива места, но ако искате да намерите всички тези екстри за децата ви, събрани на едно място, просто изберете езиковите ваканции в Лъки Кидс Банско.

Те се провеждат от ранна пролет до края на лятото в петзвездния хотел Лъки Банско Спа & Релакс, където специално подготвен и обучен екип ще се погрижи за вашето дете. Там то ще обогати английския си, а защо не и да започне сега да го учи. Ще се върне от планината ентусиазирано и щастливо и сигурно ще пак ще поиска да отиде там, бъдете сигурни!