Необходими продукти:
500 гр. обелена и нарязана на кубчета тиква
1 к.ч. захар
2-3 с.л. мед
200 мл. прясно мляко
1 бр. яйце
канела
50 гр. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Сваряваме предварително тиквата. Слагаме я заедно с млякото и захарта в дълбок съд. След като захарта се разтопи, започваме да намачкваме тиквата с вилица. Разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Добавяме и меда и разбъркваме отново. Ако кремът ви се струва твърде гъст, може да добавите още мляко. След като отстраните съда от котлона, прибавяме канелата, орехите и жълтъка от яйцето. Докато кремът се охлажда, разбиваме белтъка на пухкава пяна. Добавяме го към крема с внимателно разбъркване. Сервираме със смлени орехи.
Коментари (0)
Вашият коментар