Напишете дума/думи за търсене

Неделни кашкавалки

Необходими продукти:

1 ч.ч. настъргано сирене

1 ч.ч.настърган кашкавал

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода бикарбонат

125 гр. масло

3 ч.ч. брашно

1 яйце

Начин на приготвяне:

Содата се гаси в киселото мляко и се добавя към пресято брашно заедно с белтъка от яйцето. Полученото тесто се оставя да престои за 2-3 часа в хладилник. Разделя се на 3 топки, а всяка топка - на още 4 части. Във всяка част се поставя плънка от смесените кашкавал, сирене и меко масло. Прави се отново във формата на топка, така че плънката да смеси с тестото.

Кашкавалките се редят в тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна. Преди да се поставят вътре, се намазват с жълтък, разбит с 1 с.л. вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ