Напишете дума/думи за търсене

Бременните, които хапват повече плодове, раждат по-умни деца

Канадски учени съветват бременните жени да консумират повече плодове, за да развият бебетата им по-силни интелект и памет.

В изследването на Университета Алберта били включени данни от национално изследване на над 3 000 деца от Канада, чиито майки документирали всекидневните си навици по време на деветте месеца. Тези от тях, които наблягали на плодовете, имат деца с по-добри умения за запомняне на нова информация и прилагане на наученото.

Специалистите, работили по изследването, смятат, че плодовете се отразяват благотворно на плода на неврологично ниво, оказвайки влияние върху развитието на някои важни части от главния мозък, които регулират когнитивните способности. Изследването по темата продължава, за да се установи има ли някакви странични ефекти върху плода, свързани с консумацията на естествени захари.

И все пак - кои са най-добрите плодове за консумация в периода за бременността? Предлагаме ви списък от тези, които са с най-голямо съдържание на полезни вещества.

КайсииБоровинкиПъпешЧерешиГрейпфрутГроздеКивиМангоКрушаАнанасМалини и къпиниЯгодиМандариниДиня

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ