Напишете дума/думи за търсене

3 домашни маски за коса с яйце

Красивата коса има своите малки тайни. И изобщо не става дума за използване на скъпа козметика.

Колкото и да е невероятно, някои природни маски могат да заменят дори и най-хубавите продукти от висок клас. Вижте 3 идеи за домашни маски с яйце.

Маска за коса с яйце, коняк и зехтин

Смесете два жълтъка  с две супени лъжици коняк и две супени лъжици зехтин. Втрийте добре върху кожата на главата и нанесете равномерно върху цялата косата. Увийте главата си с кърпа и останете така четиридесет до петдесет минути. Изплакнете с топла вода.

Маска за суха коса с яйце, оцет и рициново масло

Към жълтъка прибавете две супени лъжици рициново масло, една чаена лъжичка глицерин и една чаена лъжичка оцет. Първото втрийте хубаво маската върху скалпа и след това нанесете останалата част върху косата. Покрийте главата с кърпа и оставете маската да действа в продължение на тридесет минути, след това изплакнете с топла вода.

Маска с яйце рициново масло и лимон

Тази маска е отлично средство срещу пърхот. Препоръчва се и за изтощена коса. Жълтъкът се смесва с една чаена лъжичка рициново масло и две супени лъжици лимонов сок. Нанася се върху влажна коса, увива се косата и престоява поне 1 час. След това внимателно се изплаква с топла вода и шампоан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ