Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно от елда
2 големи банана
1 жълтък
2 с.л. вода
125 гр. масло
Начин на приготвяне:
Бананите се пасират. Смесват се с жълтъка и водата. Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя към брашното. С пръсти брашното и маслото се правят на трохи. Добавя се яйчено - банановата смес, разбърква се и тестото се събира на топка. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за 10 минути.
Тестото се разточва между два листа хартия за печене. Горният лист се отстранява, а разточената кора, заедно с долния лист се прехвърлят в тава. С помоща на остър нож тестото се нарязва на правоъгълници. С клечка за зъби се оформят симетрични дупчици. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
"бебета без глутен"? за първи път чувам за такива, ама могат ли да се ядат от всички или само от тези, които са на безглутенова диета? Нямате ли редактори в този не много умен сайт?