Напишете дума/думи за търсене

Домашни бисквитки без глутен за бебета

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно от елда

2 големи банана

1 жълтък

2 с.л. вода

125 гр. масло 

Начин на приготвяне:

Бананите се пасират. Смесват се с жълтъка и водата. Студеното масло се нарязва на кубчета и се прибавя към брашното. С пръсти брашното и маслото се правят на трохи. Добавя се яйчено - банановата смес, разбърква се и тестото се събира на топка. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за 10 минути.

Тестото се разточва между два листа хартия за печене. Горният лист се отстранява, а разточената кора, заедно с долния лист се прехвърлят в тава. С помоща на остър нож тестото се нарязва на правоъгълници. С клечка за зъби се оформят симетрични дупчици. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ