Необходими продукти:
30 листа лапад
1 връзка пресен лук
1 морков
20 гр. фиде
1 яйце
200 гр. кисело мляко (половин кофичка)
1/4 ч.л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
В мазнина запържвате ситно нарязаните морков и лук. Почиствате листата лапад, след което ги нарязвате на дребно и добавяте към зеленчуците, за да се задушат. Прибавяте около 1,5 л гореща вода, солта и черния пипер, а след 10 минути и измитото фиде. Оставяте супата още 10-15 минути.
Сваляте тенджерата от котлона и изчаквате супата да изстине. Разбивате добре яйцето с киселото мляко, като и двата продукта е добре да са били на стайна температура. След като супата е поизстинала, отделяте няколко черпака бульон от нея и го добавяте малко по малко към разбитите мляко и яйце, като разбърквате старателно. Сега е време застройката да се изсипе в супата. Това също трябва да стане бавно с бъркане. Може да затоплите супата отново, но задължително на слаб огън, като продължите с бъркането.
Коментари (0)
Вашият коментар