Напишете дума/думи за търсене

Пухкав домашен кекс, с който ще оползотворите покафенелите банани

Необходими продукти:

1 и 1/2 чаена чаша брашно

1 яйце

150 г краве масло

2/3 чаена чаша захар

1 пакетче ванилия

1 чаена лъжица сода за хляб

1 щипка сол

5 банана

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта и солта. Добавете маслото, което сте разтопили на водна баня. Сложете към тях брашното и содата за хляб и намачкайте с ръка всички продукти до получаване на хомогенна смес. Към нея добавете пасираните банани. Изсипете в намазана с олио форма и изпечете в предварително загрята на 175 градуса за 1 час.

По желание можете да залеете вече изстиналия сладкиш с разтопен на водна баня шоколад и да приберете в хладилника за няколко часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ