Необходими продукти:
8 яйца
150 гр. сирене
3 тиквички
1 връзка зелен лук
3 стръка джоджен
70 мл. зехтин
3 с. л. кисело мляко
сол
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде, отцеждат се от водата, посоляват се и се разбъркват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещения зехтин за няколко минути. Добавят се тиквичките и накълцаният джоджен, разбърква се и се готвят 3–4 минути.
Яйцата се разбиват добре с киселото мляко и се подправят със сол и черен пипер. Запържените зеленчуци се дърпат от котлона и се смесват с разбитите яйца и половината натрошено сирене. Форми за брюле се мажат със зехтин. В тях се разпределя сместа и се поръсва с останалото сирене. Пече се в загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар