Напишете дума/думи за търсене

Пролетна мусака

Необходими продукти:

1 кг картофи

2-3 моркова

1 глава лук

10-15 гъби

300 гр. коприва

1 връзка магданоз

сол

пикантина

2 с.л. доматено пюре

300 гр. сирене

3 яйца

1/2 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги нарязваме на малки кубчета. Лукът нарязваме на ситно и го задушаваме, добавяме морковите, нарязани на малки кубчета. Като се задушат, добавяме гъбите, нарязани на дребно, ситно нарязан магданоз, доматеното пюре, размито в 1 ч.ч вода и пикантина.

Като се свари сместа добавяме към картофите, настъргваме сиренето, добавяме 1 ч.ч вода и слагаме във фурната. Когато водата почти се е изпарила заливаме с разбити яйца и прясно мляко. Запичаме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ