Необходими продукти:
300 гр. червени чушки
1 глава лук
2 - 3 счукани скилидки чесън
1 л. зеленчуков бульон
1-2 супени лъжици оцет или на вкус
250 мл течна готварска сметана
3-4 супени лъжици олио
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките и лука, за да ги подготвите. Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Задушете чушките и лука в него като разбърквате постоянно. След това излейте бульона и оставете да къкри около половин час.
Намачканият чесън прибавете също в тенджерата. След чесъна изсипете и оцета. Поръсете с подправките и солта. Разбъркайте добре. След това пасирайте, докато е горещо. Добавете половината количество сметана. Разбъркайте с дървена лъжица.
След като сервирате супата разпределете по чиниите и останалото количество сметана.
Коментари (0)
Вашият коментар