Необходими продукти:
2 средно големи, изчистени ципури
4 бр. картофи
1 чаша бяло вино
50 мл зехтин
копър
1 кубче рибен бульон
1 лимон
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на кръгчета. Наредете в тавичка и полейте с малко от зехтина, половината от бялото вино и бульона, разтворен в малко топла водичка. Поръсете с копър и сол и печете 15 минути на 180 градуса.
След като измине това време, извадете тавата от фурната и положете отгоре ципурите. Там, където са цепнати, пъхнете кръгчета лимон и посолете. Отгоре ги поръсете с остатъка от зехтина и бялото вино. Ако ви е останал лимон, също може да го изстискате отгоре. Печете рибата на същите градуси още 15 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар