Необходими продукти:
1 л. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
2 пакетчета ванилия
Начин на приготвяне:
В голяма купа се сипват яйцата, захарта, брашното, ванилията и половината мляко. Разбърква се с миксер, докато останалата част на млякото се загрява на котлон. Когато от тенджерата започне да излиза пара, силата на огъня се намалява и съвсем бавно при непрекъснато бъркане се добавя яйчената смес на тънка струйка. Изсипването на сместа трябва да продължи 3-4 минути, докато се бърка и се внимава да не залепне по дъното на тенджерата. Кремът се сваля от котлона и се разделя на порции в малки купички. Престоява за няколко часа в хладилник.
Коментари (0)
Вашият коментар