Необходими продукти:
3 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
1 шоколад
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да са със стайна температура. Брашното и бакпулвера се пресяват. В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта, сместа трябва да стане на пяна и да придобие светложълт цвят. Бавно и постепенно се прибавя мазнината, като продължавате да бъркате. След което добавете и млякото на тънка струйка. После прибавете брашното лъжица по лъжица като не спирате да бъркате.
Накрая нарежете шоколада на кубчета и го прибавете към сместа, разбъркайте с шпатула, а не с миксер или тел за разбиване, защото тестото може да се разпадне. С готовата смес напълнете формичките за мъфини, но може и във форма за кекс или сладкиш като предварително сте я намазнили. Сместа се пълни внимателно, но не до ръба на формата, а най-много 2/3 от обема. Печете мъфините на 180 градуса без вентилатор за около 15-20 минути.
Коментари (0)
Вашият коментар