Необходими продукти:
1 глава зелена салата
1 глава радичио
100 г рукола
2 връзки спанак
2 филии хляб
100 г синьо сирене
100 г шунка Хамон
3 с.л. зехтин
1/2 лимон
1 с.л. горчица
1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Зелената салата, радичиото, руколата и спанакът се измиват и накъсват на едри парчета в салатена купа. Лимонът се изстисква и сокът му, заедно със зехтина, горчицата и солта, се разбъркват до получаване на еднороден салатен дресинг. Салатата се овкусява със соса и се разбърква добре.
Шунката и синьото сирене се накъсват на едри парчета и се поръсват отгоре. Хлябът се нарязва на кубчета и се изпържва в зехтин до получаване на златисти крутони, с които салатата се поръсва преди сервиране. По желание крутоните се поръсват с червен пипер, риган и сол.
Коментари (0)
Вашият коментар