Необходими продукти:
60 гр. мини претцели
10 с.л. краве масло
225 гр. крема сирене на стайна температура
180 гр. пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
115 гр. заквасена сметана
240 мл. сладкарска сметана
480 мл. вода
170 гр. желатин ягода
455 гр. почистени и нарязани на тънки филийки ягоди
Начин на приготвяне:
Претцелите се натрошават в блендер, смесват се с разтопеното масло и се поставят на дъното на тава с махащи се стени. Блатът се пече за 10 минути на 180 градуса. Продуктите започват да се разбиват последователно в купа, докато сложите сладкарската сметана. Така получената смес се изсипва върху блата и се прибира в хладилник да стегне.
В същото време на котлона се смесват желатинът, водата и ягодите до получаване на гъсто пюре с форма на желе. Изсипва се върху вече готовия чийзкейк и отново се прибира, докато стегне.
Коментари (0)
Вашият коментар