Необходими продукти:
1 кг картофи
1 глава лук
2 яйца
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 к.ч. олио
1/2 кг ябълки
2 с.л. захар
1/2 ч.л. канела
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Залейте ги с 1/2 чаена чаша вода, добавете и предвидената захар и канелата. Оставете ябълките да врат 10 минути, след което ги пюрирайте.
Измийте картофите, обелете ги и ги настържете на едро ренде. Обелете лука и го нарежете на ситно. В купа смесете картофите, лука и яйцата, добавете 1/2 чаена лъжица сол и черен пипер, както и брашното и разбъркайте. В сгорещеното олио сложете от сместа около две супени лъжици, като внимавате да не напластявате сместа. Запържете от двете страни до златист цвят.
А какво да се прави с пюрираните ябълки. Кога и как се смесват, та да се получи смес. Просто липсва едно необходимо за случая изречение. ;)