Напишете дума/думи за търсене

Гъбена супа с нахут и зелена леща

Необходими продукти:

80 гр. нахут

80 гр. зелена леща

3 чушки

1 морков

2 стръка целина

2 тиквички

3 домата

2 стръка праз лук

2 скилидки чесън

400 гр. гъби печурки

2 л. зеленчуков бульон

олио

смлян черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сухият нахут се накисва от предната вечер в студена вода. На другия ден се измива под течаща вода. Зеленчуците се почистват и нарязват. Лещата се измива. В тенджера се сгорещява малко олио. Прибавят се нарязаните зеленчуци (без гъбите) и се готвят за 10 минути.

Междувременно загрявате фурната на 180 градуса. Към зеленчуковата смес се прибавят нахутът и лещата. Изсипва се бульонът и всичко се разбърква. Тенджерата се премества във фурната и се покрива с капак.

Супата се готви около 50 минути. Към нея се прибавят гъбите и се оставя във фурната още 10-15 минути. Преди поднасяне се овкусява със сол и черен пипер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ