Напишете дума/думи за търсене

Десерт с пъпеш и карамелизиран джинджифил

Необходими продукти:

1 пъпеш

100 гр. захар

1 малко парче джинджифил - колкото орех

1/2 ч.л. олио

80 мл. вода

Наччин на приговяне:

Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно. В олиото се запържва половината джинджифил за около 10 секунди. Поръсва се с 1 супена лъжица захар. След 1 минута се сваля от огъня и се оставя да се охлади.

Водата се кипва с останалата захар и останалия джинджифил и се вари 10 минути на бавен огън. Претрива се през сито и се охлажда. Пъпешът се обелва и сърцевината му се отстранява.

Пъпешът се нарязва на кубчета или се издълбава с кръгла лъжичка и се залива с изстиналия сироп. Оставя се в хладилника за 2 часа и се поръсва с карамелизирания джинджифил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ