Необходими продукти:
300-350 гр. чорбаджийски чушки
3 големи и розови домата
1 ч.л. червен пипер
сол
6-7 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете на не много ситни парчета чушките. Запържете ги за няколко минути в олиото на котлон на умерена температура. Не трябва да е много силен.
Добавете червения пипер и разбъркайте, докато чушките не поемат червения му цвят. След като са омекнали леко, прибавете обелените и настъргани домати. Подсолете и изчакайте да започне да ври. Когато това се случи, сложете 1 ч.ч. гореща вода. Затворете тенджерата с капак и варете, докато течността се изпари и ястието придобие консистенция на яхния. По желание може да се сервира с пресен магданоз.
Като се затвоти тенджерата с капака, как ще се изпари водата?