Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
200 гр. натрошено сирене
200 гр. обезмаслена извара
5 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
200 мл. газирана вода
30-40 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
Яйцата се счупват и изсипват в подходящ съд. Добавят се натрошеното сирене, изварата и половината прясно мляко, 2 супени лъжици от олиото. Сместа се разбърква добре.
В подмазана тава се поставя една от корите за баница и се наръсва леко с олио. Отгоре се подреждат 1-2 кори, а върху тях се поставят няколко лъжици от готовата смес за плънка. Поставя се нова кора за баница, намазва се с олио. Върху нея се подреждат късметите. След подреждането им се поставят 1-2 кори и върху тях плънка. Нареждането на баницата трябва да завърши с кора, която е залята със смес от няколко лъжици от плънката, разредена с газираната вода. Натискат се с вилица краищата на баницата така, че да се навлажнят и да не са сухи след изпичането.
Пече се на загрята фурна до 200 градуса. Десетина минути преди изваждането баницата се намазва с кравето масло и се допича.
СНИМКА: travellingbuzz.com
Коментари (0)
Вашият коментар