Необходими продукти:
1 кг. пресни картофи
1-2 с.л. твърда животинска мазнина
40 мл. бяло вино
150 мл. вода
1 ч.л. ситно нарязан пресен розмарин
1/2 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
1/2 ч.л. ситно нарязани листа риган
сол
Начин на приготвяне:
Измийте картофите много добре под течаща вода. Включете фурната да загрява на 170 градуса. Нарежете ги на четвъртинки. Сложете в дълбока тава. Поръсете с подправките и разтопената мазнина. Разбъркайте много добре с ръце. Добавете виното и вода, колкото да покрие дъното на тавата.
Покрийте с фолио или капак. Печете около 20-25 минути под капак, след което оставете открито за още 15 минути във фурната, за да се запече ястието.
Коментари (0)
Вашият коментар