Напишете дума/думи за търсене

Запечени картофи със сусам и магданоз

Необходими продукти:

800 гр. картофи

4 с.л. масло

5 с.л. сусам

1 щипка черен пипер

1 с.л. червен пипер

сол

4 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до омекване. Изплакват се със студена вода и се обелват още горещи. Режат се на четвъртинки. В тиган се сгорещява маслото. Сусамът и червеният пипер се запържват за няколко минути и към тях се добавят картофите. Всичко се разбърква много добре, така че сусамът да полепне по картофите. Гарнитурата се подправя със сол и черен пипер и се сервира веднага, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ