Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз за ризото
1 морков
100 гр. грах
1 зелена чушка и 1 червена
100 гр. гъби
50 гр. царевица
1 малка глава лук
зехтин
пармезан
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки кубчета зеленчуците. Запържваме ги в 5 с. л. зехтин в уок тиган и прибавяме ориза. Подправяме със сол, соев сос, чубрица и черен пипер. Започваме да прибавяме малко по малко вода – 3 ч. ч., докато оризът я поеме и се сгъсти. Малко преди да свалим от котлона, слагаме пармезана, за да пусне вкуса си и да придаде кремообразна консистенция на ориза. По желание при сервиране може да добавим още.
Коментари (0)
Вашият коментар