Напишете дума/думи за търсене

Как да разпознаем оригиналните маратонки Nike

Мислите да закупите нов модел маратонки Nike? Можем само да ви поздравим за избора. Марката е една от най-известните и търсени на планетата и произвежда едни от най-иновативните и качествени спортни стоки.

За съжаление обаче като популярна марка Nike привлича интереса на фалшификатори от цял свят, които се опитват да спечелят пари на гърба на световния производител. Затова нашият съвет е да бъдете много внимателни, когато избирате вашите маратонки.

Седем начина, по които да различите оригиналните от фалшивите маратонки Nike

Проверете търговеца

Най-добрият вариант би бил да закупите маратонките директно от официалния магазин на Nike. Но ако това не е възможно, внимателно проверете търговеца, от когото смятате да закупите стоката. Отделете време, за да разгледате продуктите, които предлага, прочетете отзивите и коментарите. Не бързайте и се доверявайте само на проверени търговци с безупречна репутация.

Сравнете цената

Един от най-очевидните признаци, че се опитват да ви продадат фалшиви маратонки Nike, е смешно ниската цена. Добре е да знаете, че компанията не прави често намаления, а дори когато прави, цената на спортните обувки никога не е наполовина. Затова, ако търговецът ви каже, че ниската цена се дължи на голямата отстъпка, която от Nike са решили да направят, по-добре не купувайте обувките, защото най-вероятно са фалшификат.

Огледайте кутията

Оригиналните маратонки Nike без изключения се предлагат в качествени картонени кутии и моделите са придружени със сертификат за качество и гаранция. На етикета на автентичните кутии задължително има и етикет с информация, включваща: стил, размер и цвят на маратонката, номер на артикула или сериен номер/баркод. Цветовете на опаковките обикновено са в червено, кафяво или оранжево в зависимост конкретния модел спортни обувки.

За разлика от оригиналите, ментетата най-често се предлагат увити в хартия, а кутията е нескопосано залепена. Често по кутиите липсват етикети или логото на марката, а гаранция и сертификат липсват.

Проверете качеството на изработка на маратонките

Фалшивите спортни обувки отдалеч могат да изглеждат досущ като оригиналните, затова е добре да ги огледате по- отблизо.

Разгледайте внимателно:

- Горната част на спортните обувки

Автентичните маратонки Nike са изключително меки и леки, тъй като горната им част се изработва или от кожа или от хайтек материали като филон.

- Подметките

Подметките на оригиналите са изработени от висококачествен каучук, докато фалшификатите обикновено са с подметки от нискокачествена гума. Огледайте добре и “шарките” на подметките. На ментетата обикновено не са добре изработени и не са еднакво разположени.

- Междинните подметки

Ако забелязвате шевове - това е менте. На оригиналните маратонки междинните подметки са залепени, а не зашити, и са изработени от свръхлека, усъвършенствана пяна, която осигурява опора на арката на стъпалото.

- Връзките

Всички модели автентични спортни обувки на Nike се предлагат с изцяло навързани връзки. При ментетата се пропуска по някоя дупка.

Обърнете внимание на теглото

Фалшивите Nike не само изглеждат, но и се усещат различно. Затова, имате ли възможност, обуйте маратонките. Ако ги усещате леки, гъвкави и че все едно стъпвате в облаче, това най-вероятно са оригинални маратонки Nike. Ако ги усещате твърди и тежки, менте са. Голямата разлика в усещането между оригинални и ментета се получава, тъй като фалшификаторите използват възможно най-евтините и нискокачествени материали, а това прави обувките неудобни и тежки.

Проверете езика на обувките

От външната страна на оригиналните маратонки Nike има изписано името на марката и нейното лого. А понякога и модела спортни обувки. От вътрешната страна на езика има етикет с информация за потребителя (размер, производител и SKU сериен номер). Този сериен номер трябва да съответства на номера, посочен на кутията.

При ментетата често се случва номерата да не съвпадат.

Проверете логото и малките детайли

Малките детайли също могат да ви подскажат дали държите в ръцете си оригинал или фалшификат. Такива детайли например са:

- Лоши или криви шевове;

- Застъпващи се цветове;

- Неправилно поставено лого или лого с неправилни размери;

- Сгрешено или предумишлено сгрешено име на марката като Nikke, NAIK и други.