Всяка домакиня знае, че винаги след Великден остават яйца, които се чудим в какво ястие да включим. В същото време вече ни е омръзнало да ги консумираме.
Ето ви идея за нещо различно и много интересно, което ще се хареса на цялото семейство.
Необходими продукти:
12 големи и сварени яйца, разрязани наполовина
1/3 ч.ч. домашно приготвена майонеза
2 ч. л. чили сос (смесете 300 гр. червени люти чушки със 100 мл зехтин и сол на вкус и пасирайте всичко в блендер)
1 ч.ч. настърган чедър
1 буркан червени чушки (печени и белени), подсушени и нарязани на ситно
1 зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Разрежете яйцата на половинки. Извадете жълтъците и ги поставете в голяма смесителна купа. Към тях добавете майонезата, лютия сос и 1/4 ч. л. сол. Смесете.
Добавете настъргания чедър, нарязаните чушки и лук. Разбъркайте много добре. С помощта на лъжица запълнете сварените и разполовени белтъци. Поръсете с червен пипер и сервирайте веднага или приберете в хладилник за по-късно. Ястието е чудесно като гарнитура или за хапване самостоятелно и дори е още по-вкусно охладено.

Коментари (0)
Вашият коментар