Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. пилешки бульон
150 мл. бяло вино
70 г пармезан
250 г грах
300 г аспержи
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица, поръсват се със сока на лимона и се оставят настрани. Долната част на аспержите се задушава със ситно нарязан лук, чесън и замразен грах. Когато омекнат, се изваждат и се оставят настрани.
В дълбок тиган се запържва оризът в малко масло, докато стане прозрачен. След това към него се прибавя бялото вино и се готви, докато поеме алкохола. След това на порции се добавя пилешкият бульон, докато оризът го поеме напълно. Накрая се прибавят отцедените аспержи, грах лук и чесън, настърганият пармезан и подправките. Ризотото се разбърква старателно и се сервира.
Коментари (0)
Вашият коментар