Напишете дума/думи за търсене

Ризото с аспержи и грах

Необходими продукти:

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. пилешки бульон

150 мл. бяло вино

70 г пармезан

250 г грах

300 г аспержи

1 глава лук

4 скилидки чесън

1 лимон

1/2 ч.л. черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Аспержите се счупват на две. Горната им част, която е по-мека, се бланшира за 2 минути в гореща вода. Изважда се с решетъчна лъжица, поръсват се със сока на лимона и се оставят настрани. Долната част на аспержите се задушава със ситно нарязан лук, чесън и замразен грах. Когато омекнат, се изваждат и се оставят настрани.

В дълбок тиган се запържва оризът в малко масло, докато стане прозрачен. След това към него се прибавя бялото вино и се готви, докато поеме алкохола. След това на порции се добавя пилешкият бульон, докато оризът го поеме напълно. Накрая се прибавят отцедените аспержи, грах лук и чесън, настърганият пармезан и подправките. Ризотото се разбърква старателно и се сервира.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ