Необходими продукти:
1/2 чаша кафяв или жасминов ориз
2 чаши вода
1/4 чаша ябълки, нарязани на малки кубчета
1/4 чаша стафиди
1/8 чаша кафява захар (по избор)
2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки. Гответе на средно-слаб огън за 30 минути или докато оризът омекне и поеме водата. Разбъркайте го с 1/8 чаша мляко, загрейте в продължение на още 10 минути. Следете внимателно, за да сте сигурни, че консистенцията остава като за супа, но да не е пастообразна. Разбърквайте често, за да спрете прилепването към дъното на съда и прибавете още мляко или вода, ако е необходимо. Сервирайте топло.
Коментари (0)
Вашият коментар