Можете да държите необелени ябълки в хладилника до 3 седмици, без да се развалят.
Авокадото е е най-годно за консумация до 5 дни след престой в хладилника.
Когато е вече разрязано и увито във фолио, не е препоръчително да го държите в хладилника повече от 1 ден.
Необелените банани пък са най-добри за консумация до 4 дни след поставянето им в хладилника.
Горските плодове можете да съхранявате от 3 до 5 дни, когато са увити добре с найлон.
Цитрусовите плодове, които са разрязани, трябва да бъдат изяждани до 2 дни след слагане на студено.
Неразрязаните цитруси пък са годни за консумация 2 седмици след съхранение в хладилник.
Гроздето издържа от 1 до 2 седмици в хладилник, когато е сложено в найлонова торба или кутия.
Сливите и прасковите могат да се хапват в продължение на 5 дни.
Доматите ще издържат около 5 дни в хладилник. След този период не е препоръчително да хапвате от тях.
Крушите можете да консумирате 4 дни след поставяне на студено.
Ето и някои други продукти, описани по дни престой в хладилник:
Зеле - 2 седмици
Аспержи - 4 дни
Чушки (зелени и червени) - 1 седмица
Броколи - 5 дни
Моркови - 3 седмици
Селъри - 2 седмици
Къдраво зеле - 5 дни
Зелен фасул - 1 седмица
Краставици - 1 седмица
Чесън - 2 месеца
Джинджифил - 1 месец
Разрязан джинджифил - 1-2 седмици
Грах - 1 седмица
Маруля - 5 дни
Нарязан лук - 3-5 дни
Стар лук (цял) - 2 месеца
Домати - 1-2 месеца
Рукола - 1 седмица
Коментари (0)
Вашият коментар