Необходими продукти:
4 бр.тиквички
500 гр. кайма
400 гр. кашкавал
3 щипка сол
2 глава лук
2 бр.моркови
1/4 връзка магданоз
1/2 връзка копър пресен
3 щипка млян черен пипер
2 стръка пресен чесън
Начин на приготвяне:
Издълбаваме вътрешността на тиквичките с лъжица, като след това бланшираме за няколко минути в подсолена вода. Нареждаме в тава. Нарязваме на ситно лука, чесъна, морковите, пълнежа от тиквичките, магданоза и копъра. Започваме с приготвянето на плънката, като в тиган с малко мазнина запържваме каймата, а след това и лука. После добавяме чесъна, морковите и пълнежа от тиквичките.
Когато плънката се сгъсти достатъчно, овкусяваме със сол и пипе р и добавяме нарязаните на ситно магданоз и копър, както и настъргания кашкавал. Разпределяме в тиквичките, като след това доливаме малко хладка вода в съда. Печем на 180 градуса до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар