Необходими продукти:
4 ч.ч. диня на кубчета, без семките
2 ч.ч. сготвен булгур (грухана пшеница)
2 ч.ч. рукола
2 ч.ч. чери домати, разрязани на половинки
1/4 ч.ч. нарязана прясна мента
настърган пармезан
За дресинга:
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 скилидка чесън, смачкана
1 ч.л. пчелен мед
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В голяма купа за сервиране смесете динята, булгура, руколата, чери доматите и нарязаните листенца мента. Дресингът се приготвя отделно, като смесите и разбъркате добре зехтина, оцета, чесъна, меда, солта и пипера.
Преди сервиране налейте дресинга върху салатата и разклатете купата, за да се смесят. Отгоре поръсете с пармезан и сервирайте.
Коментари (0)
Вашият коментар