Напишете дума/думи за търсене

Как да направим здравословни ледени близалки за детето

Кое дете не обича ледени близалки? Едва ли има такова. Какво обаче се случва, когато лятото настъпи и изборът по магазините е огромен, но вие не сте сигурни в състава?

Имате право да се тревожите от наличието на оцветители и други вредни вещества. Ето защо ви даваме няколко лесни начини да приготвите лакомството у дома по напълно здравословен за малчугана начин.

Необходими съставки:

4 парчета пъпеш

изцеден сок от 1 портокал

изцеден сок от 1/2 лимон

стръкчета мента

Начин на приготвяне:

Пасирайте пъпеша и към него добавете прясно изстискания портокалов сок. Тази смес се разпределя във формички за сладоледени близалки до половината. В средата на всяка формичка се поставя клечка за сладолед, след което се поставя във фризера за около 30 минути. После пасирайте още 2 парчета пъпеш, като към тях добавете лимоновия сок и двете листа мента. Извадете от фризера формичките с първата смес и досипете към тях от новата. След два часа ще имате ледени близалки, които ще ви освежат и ще впечатлят детето.

Боровинкова близалка:

Необходими съставки:

2 ч.ч. чаши боровинки

2 ч.ч. чаша кисело мляко

1 банан

2-3 с.л. домашен мед

Начин на приготвяне:

Нарежете банана на малки кръгчета, прибавете към тях боровинките и ги оставете във фризера за поне два часа. След това пасирайте плодовете заедно с две чаени чаши кисело мляко и сложете 2 или 3 лъжици мед, в зависимост от това колко сладка искате да бъде ледената близалка. Получената смес се разпределя във формички и се оставят във фризера за 10 минути. Извадете ги и поставете в тях сладоледени клечки. След това отново се оставят във фризера за поне 4 часа. Ако срещнете трудност при изваждането на близалките, потопете еднократко и за кратко долната част на формичката в топла вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ